Για αποφάσεις Eurogroup, την έκδοση των ομολόγων και το Σχέδιο Εστία, συζητεί την Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών

Σε σχέση με τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της ευρωζώνης, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού σε συνεδρία της που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, στις 5:00 το απόγευμα.

Επιπλέον, η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Άγγελο Βότση, θα ενημερωθεί από τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόσφατη έκδοση Ευρωπαϊκών Κυβερνητικών Ομολόγων (7ετούς και 30ετούς) για σκοπούς ενίσχυσης της ρευστότητας προς αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας καθώς και για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Εστία.

Στην συνέχεια, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητήσει τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Τέλη και Φορολογικές Διατάξεις) (Τροποποιητικός) Νόμο του 2020.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Τέλη και Φορολογικές Διατάξεις) Νόμου, ώστε να εισαχθούν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στον βασικό Νόμο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο των αποφάσεων της σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν αποδεσμεύσεις κονδυλίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,