Γ. Λιλλήκας – Εξέφρασε ανησυχία για την ολιγωρία στην εξεύρεση επαρκούς νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιώργος Λιλλήκας συμμετείχε στις 17/9/2020 σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, κ.Michel Barnier.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση των Προέδρων με τον κ. Barnier, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ανησυχία για την ολιγωρία στην εξεύρεση επαρκούς νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ζήτησε δε να ενημερωθεί για τον προτεινόμενο από πλευράς της ΕΕ τρόπο αντιμετώπισης ενδεχόμενης παράβασης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο Κοινοβούλιο του οποίου συζητείται νομοσχέδιο που επιτρέπει την απόκλιση από τη Συμφωνία Αποχώρησης, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου περί συνθηκών.

Ο κ. Λιλλήκας έθεσε εξάλλου ερωτήματα και έλαβε απαντήσεις όσον αφορά στις πιθανότητες παράτασης της μεταβατικής περιόδου, στις εξελίξεις στα πεδία της προστασίας του δίκαιου ανταγωνισμού, στα δικαιώματα των Ευρωπαίων αλιέων και στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ΕΕ, στη μετά- Brexit εποχή.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,