Εξετάζεται σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ένσταση Γ.Ελεγκτή στο αίτημα παύσης του

Στην εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά προχωρεί την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η ένσταση καταχωρήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πρωτοκολλητείο του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου από τους δικηγόρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ετοιμάσει 72σέλιδη έκθεση, μέσα από την οποία προτίθενται να αντικρούσουν το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Στην ένστασή τους οι δικηγόροι του Γενικού Ελεγκτή απαντούν με επιχειρήματα ένας προς ένα σε όλα τα σημεία που ήγειρε ο Γενικός Εισαγγελέας και που κατά τον ίδιο συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή διαδικασία, οι δικηγόροι του Γενικού Ελεγκτή προτίθενται να εγείρουν δυο προδικαστικές ενστάσεις, με τις οποίες αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα είναι προδήλως αβάσιμη και ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν είναι αρμόδιος να ζητά την παύση ενός ανεξάρτητου θεσμού.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη καταχωρήθηκε στις 26 Απριλίου μέσω των δικηγορικών γραφείων «Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ και Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ».

Η Νομική Υπηρεσία είχε αναφέρει τότε πως «η αίτηση καταχωρήθηκε ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

Την ίδια ημέρα, ο Γενικός Ελεγκτής εξέδωσε γραπτή δήλωσή στην όποια είχε αναφέρει ότι «η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση».

Όπως σημείωσε τότε, η διαδικασία που ξεκίνησε «θα φέρει την κάθαρση και θα δοθεί η ευκαιρία να διαφανεί αυτός, του οποίου η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη».

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,