Εξαίρεση δικαστών: Διαφώνησαν οι αρμόδιοι, ενέκρινε ο Πρόεδρος

Και με βούλα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη θα εξαιρούνται από τις διατμηματικές προαγωγές οι εργαζόμενοι της Δικαστικής Εξουσίας, όπως και αρκετοί άλλοι σε υπηρεσίες που είχαν εξαιρεθεί παλαιότερα.

Πρόκειται για τις θέσεις Ανώτερου Πρωκολλητή και τις θέσεις Νομικού Λειτουργού της Δικαστικής Υπηρεσίας. Προ ημέρων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέγραψε τον νόμο που ενέκρινε με δική της πρωτοβουλία ομόφωνα η Βουλή, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Με τη νέα εξαίρεση από τις διατμηματικές προαγωγές διαφωνούσε το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας είχε λεχθεί στη Βουλή πως ενδεχομένως οι πρόνοιες της πρότασης νόμου να είναι αντισυνταγματικές, καθώς παραβιάζουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και αποτελούν παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας σε αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας.

Παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί αρμοδίως, τελικά ο Πρόεδρος υπέγραψε τον νόμο και τον έθεσε σε ισχύ, για να μην ανοίξει μέτωπο με τα κόμματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,