Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Προστασία Δεδομένων και Ιδιωτικών Δικαιωμάτων»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Προστασία Δεδομένων και Ιδιωτικών Δικαιωμάτων» (“DataProtectionandPrivacyRights”), στο οποίο συμμετείχαν Δικαστές, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση των Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, του Δικαστή κ. Ηλία Γεωργίου, ΠΕΔ εκ μέρους της Σχολής Δικαστών, και του Δικηγόρου κ. Νικόλα Τσαρδελή εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν το πρώτο εξ αποστάσεως πρόγραμμα που διοργάνωσε το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η εναρκτήρια συνάντηση των συμμετεχόντων έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2019 όπου παρευρέθηκε και η συντονίστρια του προγράμματος από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κα. Ana-MariaTelbis.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελείτο από δέκα ενότητες και μία τελική εξέταση, ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου 2020 με μεγάλη επιτυχία σχεδόν όλων των συμμετεχόντων οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για το πρόγραμμα.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,