Ετοιμάζονται νομοσχέδια για ρύθμιση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται η μέθοδος και η διαδικασία της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκου Χατζηγιάννη, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής, την Τρίτη 12 Μαΐου. Στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, συμμετείχαν και ο Υπουργός Παιδείας με αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου του και ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έγινε παρουσίαση από μέρους του Υφυπουργού Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για τον τομέα της ψηφιοποίησης των σχολείων και υποβλήθηκαν ερωτήσεις και εισηγήσεις από τα μέλη της Επιτροπής. Πρόσθεσε ότι λέχθηκαν αρκετά και πρέπει να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιοποίηση στον τομέα της Εκπαίδευσης. “Πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σχολείο που να λειτουργεί, όπως λειτουργούν τα ιδιωτικά σχολεία και στα πρότυπα με τα οποία λειτουργούν τα σχολεία στην Ευρώπη και θα έχει σκοπό να περνούν όλα μέσα από ψηφιοποίηση”, είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι αναλήφθηκε από την Κυβέρνηση δέσμευση ότι θα προχωρήσει στη διεργασία ψηφιοποίησης της εγγραφής των μαθητών, και η Επιτροπή Παιδείας ζήτησε αυτό να γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε πως δεν αναλήφθηκε δέσμευση από κυβερνητικής πλευράς ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν, ωστόσο παρατήρησε πως έγινε πάρα πολύ δουλειά. Ανέφερε, περαιτέρω, ότι ο Υπουργός Παιδείας θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται η διαδικασία της εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας – εκπαίδευσης, κατά τρόπο που να μην υπάρχουν πλέον ανοικτά ερωτήματα σε σχέση που εκφράστηκαν κατά καιρούς από διάφορους φορείς, είτε για σκοπούς προσωπικών δεδομένων, είτε για άλλα θέματα.

Ερωτηθείς αν έγινε συζήτηση για προγραμματισμό στο ενδεχόμενο νέας έξαρσης σε εξάπλωση του κορωνοϊού το φθινόπωρο, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε αρνητικά. Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε στην Επιτροπή την επιτυχημένη επάνοδο στα σχολεία της Γ’ Λυκείου, σημείωσε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και δέχθηκε την κριτική αναφορικά με την καθαριότητα των σχολείων. Επί του θέματος, ο κ. Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι  η κριτική για την καθαριότητα στρέφεται κατά του προσωπικού και κατά κύριο λόγο ήταν ατεκμηρίωτες αναφορές και αντικείμενο μικρής πολιτικής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε πως κατά τη τηλεδιάσκεψη έγινε έντονη αναφορά στις εγκυκλίους που εκδίδουν οι διάφορες εκπαιδευτικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες, συνέχισε είναι καταδικαστέες. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκδίδει εγκύκλιο η ΠΟΕΔ ή η ΟΕΛΜΕΚ και να δίνει οδηγίες για ότι πρέπει να κάνουν ή όχι τα μέλη τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,