Έρευνα του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων για πολιτικά κόμματα και διαφθορά

Το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του μεταξύ των ημερομηνιών 14-18 Δεκεμβρίου 2020 διεξήγαγε έρευνα με αντικείμενο κατά πόσο οι προσπάθειες των πολιτικών κομμάτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς κρίνονται αποτελεσματικές, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του προέδρου του ΚΙΣ Χρύσανθου Σαββίδη .

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το αποτέλεσμα της έρευνας ανέδειξε ότι οι προσπάθειες των πολιτικών κομμάτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς κρίνονται από την πλειονότητα των ερωτηθέντων (88.4%) ως αναποτελεσματικές,  από το 9,6% ουδέτερες και από το 2,0% αποτελεσματικές.

Όπως αναφέρει, η  έρευνα που διεξήχθη αφορούσε άτομα ηλικίας 18 και άνω και κάλυπτε ολόκληρη την επικράτεια με μέγεθος δείγματος 501 άτομα και με την μέθοδο της απλής τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας καθορίστηκε το δείγμα.

Επεσήμανε δε, πως η συλλογή των πληροφοριών έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και πως η  εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας έγινε με την μέθοδο της σημειακής εκτίμησης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,