Έρευνα για το διαγωνισμό των λεωφορείων ζητά από το Γενικό Ελεγκτή η εταιρεία «Ζήνων»

Ερευνα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον διαγωνισμό που αφορά τις συμβάσεις δημόσιων συγκοινωνιών, ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας.

Δείτε επίσης: Ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο η απόφαση για τη σύμβαση των υπεραστικών διαδρομών – Διαβάστε την απόφαση

Σε επιστολή  του προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας Παντελής Παντελίδης, κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να προβεί «σε επείγουσα έρευνα αναφορικά με τη διαδικασία που ακολούθησε η Επιτροπή Αξιολόγησης στον ανοικτό διαγωνισμό για τις νέες συμβάσεις δημόσιας συγκοινωνίας με λεωφορεία για την επαρχία Λάρνακας».

Ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι «από σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνιών 20 Ιανουαρίου, 7 Απριλίου και 27 Απριλίου 2020, που αφορούν προσφυγές του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας Λτδ (ΟΣΕΛ), των Λεωφορείων Αμμοχώστου και της Εταιρείας Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου (Υ.ΛΕ.ΚΥ) Λτδ , εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πάσχει, είναι ασύμφωνη με τους όρους του διαγωνισμού και/ή δεν ήταν η ενδεδειγμένη, γεγονός που επιφέρει την ακύρωσή του».

Στην επιστολή ο κ. Παντελίδης αναφέρει μέρος των αποφάσεων των Δικαστών του Διοικητικού Δικαστηρίου που σχετίζονται με τις τρεις προσφυγές και σημειώνει πως «οι Νομικοί Σύμβουλοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email