Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Κλειστό το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για 48 ώρες μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος του προσωπικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο  Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου καλεί τους δικηγόρους να μην μεταβούν στους χώρους του δικαστικού μεγάρου Πάφου γιατί δεν θα υπάρχει πρόσβαση. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό και το προσωπικό για τις επόμενες 48 ώρες για σκοπούς απολύμανσης του.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ο ΔΣΠ σημειώνει τα εξής:

Α. Τα πλείστα πινάκια για σήμερα Δευτέρα 30/03/2020 και αύριο Τρίτη 31/03/2020 είναι ήδη αναρτημένα στην παρούσα ομάδα.

Β. Για ότι δεν είναι εδώ αναρτημένο σε σχέση με τις υποθέσεις θα πρέπει να περιμένετε απο την Πέμπτη και μετά αν θα έχουμε ενημέρωση περαιτέρω απο το Πρωτοκολλητείο καθότι σήμερα και αύριο δεν θα υπάρχει κόσμος να σας εξυπηρετήσει στο κτίριο του Δικαστηρίου τηλεφωνικά αφού οι υπαλλήλοι έχουν οδηγίες να παραμείνουν σπίτι.

Γ. Για υποθέσεις σημερινές ή αυριανές επείγουσης φύσεως που θα έπρεπε να εμφανιστείτε (π.χ. κάποια οικογενειακά & αστικής φύσεως υποθέσεις) όπως καθορίστηκαν στα πινάκια ΔΕΝ θα γίνουν εμφανίσεις και θα ενημερωθείτε σε μεταγενέστερο χρόνο για τις νέες ημερομηνίες ή τις διευθετήσεις που έγιναν.

Δ. Εξ όσον ενημερωθήκαμε υποθέσεις επείγουσας ποινικής φύσεως (remand, κακουργιοδικείο κλπ) θα γίνονται μάλλον στο Ε.Δ.Λεμεσού ΟΜΩΣ οι εμπλεκόμενοι θα ενημερώνονται είτε απο την Αστυνομία, είτε απο την Εισαγγελεία είτε απο Πρωτοκκολητή για τις διευθετήσεις για έκαστη περίπτωση για συντονισμό.

Ε. Καλούνται οι δικηγόροι σε τέτοιες περιπτώσεις να προσπαθούν έγκαιρα να συντονίζονται με την Αστυνομία, και Εισαγγελεία για σχετική καθοδήγηση ΠΡΙΝ να μεταβούν σε οποιοδήποτε χώρο για την υπόθεση τους.

Η προσωρινή αναστολή της Λειτουργίας του Δικαστηρίου Πάφου προς το παρόν είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη εκτός αν υπάρχει νέα ενημέρωση μας η οποία θα σας κοινοποιθεί.

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου

Print Friendly, PDF & Email