Επιτροπή Εργασίας: Ο Περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων θα λειτουργεί ως «νόμος ομπρέλα» για ακόμα 29 εργατικές νομοθεσίες

Η τοποθέτηση επί του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου Περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων απασχόλησε τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, που διεξήχθη την Τρίτη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής, ανέφερε πως πρόκειται για «νόμο ομπρέλα» κάτω από τον οποίο θα υπάρχουν άλλες 29 εργατικές νομοθεσίες και αποσκοπεί στον έλεγχο των εργατικών νομοθεσιών, στην καλύτερη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων ως επίσης και στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των εργοδοτών. Σύμφωνα με τον κ. Φακοντή, το ΑΚΕΛ τάχθηκε υπέρ, η ΕΔΕΚ υπέρ, οι Οικολόγοι υπέρ, και ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Φακοντής συμπλήρωσε πως εκκρεμεί από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας να τους αποσταλεί, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, κάποιες πρόνοιες της τελευταίας νομοθεσίας που είναι ο Περί των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία Νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τελευταία και ο οποίος επίσης εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Επεσήμανε τέλος, πως σε επόμενη συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας θα τοποθετηθεί επί των τροπολογιών, ώστε το κείμενο να οδηγηθεί στην Ολομέλεια – περίπου σε τρεις εβδομάδες από σήμερα – με στόχο να ψηφιστεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Πρόκειται σημείωσε, για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, γιατί, όπως ανέφερε, θα ελέγξει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κατά επέκταση θα αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρηματιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,