Ν. Χαραλαμπίδου: Oι δηλώσεις του ΥΠΕΣ για δικηγόρους που ασχολούνται με θέματα ασύλου – μετανάστευσης παραβιάζουν το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος

Η δικηγόρος Νικολέττα Χαραλαμπίδου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το μεταναστευτικό, απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ώστε να συζητηθεί το όλο θέμα περαιτέρω, εφόσον όπως υποστηρίζει, οι δηλώσεις του, παραβιάζουν το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος. Συγκεκριμένα ο Υπουργός είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του στο ΡΙΚ ότι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και δικηγόροι «θησαυρίζουν» από παράτυπους μετανάστες, που τους υποκινούν, ώστε να πετύχουν νομιμοποίηση ή τουλάχιστον παράταση παραμονής στην Κύπρο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της κ. Χαραλαμπίδου στην ομάδα Λειτουργοί της Κυπριακής Δικαιοσύνης:

Αγαπητοί συνάδελφοι, δημοσιοποιώ επιστολή μου που μόλις έστειλα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αναφορικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ σε σχέση με δικηγόρους που ασχολούνται με το άσυλο και μετανάστευση. Θεωρώ το όλο θέμα πολύ σοβαρό αφού πλήττει την ελευθερία άσκησης του επαγγέλματός μας, που θα έπρεπε να οδηγήσει ήδη σε αντίδραση του επαγγελματικού μας σώματος. Ακόμα και εάν δεν ασχολείστε με αυτά τα θέματα, αύριο μπορεί άλλος Υπουργός να στοχοποιήσει άλλους δικηγόρους ή γενικότερα επαγγελματίες για άλλα θέματα. Εάν ο ΥΠΕΣ έχει στοιχεία για οποιονδήποτε δικηγόρο που συνιστούν αξιόποινη συμπεριφορά ή συμπεριφορά κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας να τα δώσει στις αρχές ή στο επαγγελματικό μας σώμα. Η γενική και αόριστη στοχοποίηση συγκεκριμένης κατηγορίας δικηγόρων είναι απαράδεκτη και πλήττει ολόκληρο το δικηγορικό σώμα.

Διαβάστε την επιστολή

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,