Επίσημη παρουσίαση του Nomoplatform και του Cyprus Forum

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσία εκπροσώπων της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και των ΜΜΕ, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Nomoplatform και του Cyprus Forum.

Το Nomoplatform, αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Κύπρου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες κατάθεσης νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς κανένα κόστος. Αποτελεί πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oxygono, με τη στήριξη του startup Zenox Public Affairs. Χαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητο νομοθετικό παρατηρητήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων που θέτει ως προϋπόθεση την διαφάνεια, την εκτενή ενημέρωση και την ενεργή εμπλοκή των πολιτών στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής. Η δημιουργία του Nomoplatform, ξεκίνησε ως μια ιδέα από την Επιτροπή Διαφάνειας, Θεσμών και Δικαιοσύνης της Παράλληλης Βουλής, που υποστηρίχθηκε από τον αντίστοιχο Ελληνικό οργανισμό Vouliwatch και χαιρετίστηκε από την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λουΐζα Ζαννέτου.

Ο Μιχάλης Τυρίμος, Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners, ανέφερε σε δηλώσεις ότι: «Η ομάδα του Nomoplatform κατάφερε να αυξήσει την διαφάνεια στις νομοθετικές διαδικασίες της βουλής με ένα ιδιαίτερα έξυπνο και καινοτόμο τρόπο. Μέσω της ψηφιοποίησης. Το Nomoplatform είναι ένα πολύ ξεχωριστό έργο για την Capacitor Partners. Είχαμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στην χάραξη στρατηγικής και την δημιουργία μιας πλατφόρμας, η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία μας. Ευχαριστούμε τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε

To Cyprus Forum, διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono, που έχει σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Delphi EconomicForum. Σκοπός του είναι να καταστεί μοχλός πίεσης και καταλύτης για βελτίωση της ποιότητας του τρόπου λήψης αποφάσεων (policymaking) μέσω του διαλόγου και των θεμάτων που θα αναδειχθούν μέσα από αυτό. Αποσκοπεί να βελτιώσει και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

To Cyprus Forum πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 2 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας συγκεντρώνοντας πολιτικούς ηγέτες από Κύπρο και εξωτερικό, εξέχουσες προσωπικότητες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον χώρο των ΜΜΕ, του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Οι εγγραφές συνεχίζονται εδώ.

Σε δηλώσεις του ο συνιδρυτής των Oxygono και Zenox Public Affairs και Ιδρυτής και Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής του Cyprus Forum, Δρ Νικόλας Κυριακίδης, ανέφερε: «Στόχος του forum είναι να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πέρσι έγινε το πρώτο βήμα για το οποίο λάβαμε αρκετά θετικά σχόλια. Είχαμε πάνω από 80 ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πετύχαμε σχεδόν απόλυτη ισότητα ανδρών και γυναικών μεταξύ των ομιλητών. Επίσης είχαμε αρκετούς θεατές τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά. Φέτος φιλοδοξούμε να βελτιωθεί τόσο σε ποιότητα όσο και επιρροή και το ίδιο να συμβαίνει κάθε χρόνο. Συνεργαστήκαμε σχεδόν για όλα τα πάνελς με ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς για την επιλογή της θεματολογίας και των ομιλητών. Έτσι πιστεύουμε ότι θα είναι πιο εύκολη και υλοποίηση εισηγήσεων και δεσμεύσεων.»

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,