Επαναλειτουργούν Δημοτικά και Γυμνάσια από 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

Την απόφαση να λειτουργήσουν από την 21η Μαΐου τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της χώρας, κατά τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου και του Γ’ έτους των Τεχνικών Σχολών.

Σε δηλώσεις μετά τη διευρυμένη σύσκεψή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ειδική συμβουλευτική ομάδα του Υπουργείου Υγείας και αριθμό Υπουργών, στο Προεδρικό, που διήρκεσε σχεδόν 3,5 ώρες, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι την Πέμπτη, 21 Μαΐου, θα παρουσιαστεί στα Δημοτικά σχολεία και στα Γυμνάσια η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως θα διαχωριστούν προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα, όπως θα ειδοποιηθούν από τα σχολεία.

Για τα νηπιαγωγεία ανέφερε ότι λήφθηκαν υπόψη οι ηλικίες και οι δυσκολίες που ενδεχομένως να υπάρξουν,γι’ αυτό και αποφεύγεται προς το παρόν η φοίτηση των μικρότερων ηλικιών, της προδημοτικής εκπαίδευση και των νηπιαγωγείων, ενώ οι μαθητές της Α’ και Β τάξης του Λυκείου και του Α’ και Β’ έτους των Τεχνικών Σχολών θα συνεχίσουν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που «ήδη έχει αναπτυχθεί και προχωρά με ικανοποιητικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, από την αρχή της επόμενη εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν και οι διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστούν και στα Λύκεια, ώστε να παρακολουθεί η επιστημονική ομάδα την επαναδραστηριοποίηση στα σχολεία.

Δείτε τις δηλώσεις:

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επιδημιολογική ομάδα

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επιδημιολογική ομάδα.

Gepostet von Κυπριακή Κυβέρνηση – Cyprus Government am Freitag, 15. Mai 2020
Print Friendly, PDF & Email