Ζώνη Σένγκεν: Aπό το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ξεκινά η αξιολόγηση

Σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η διαδικασία αξιολόγησης της Κύπρου για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν θα ξεκινήσει από το γραφείο της.

Σε δηλώσεις της ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, όπου ανέλυε τον προϋπολογισμού του Γραφείου για το 2020, ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις πολλές νομοθεσίες, πολλαπλασιάζουν το φόρτο εργασίας. Eίπε επίσης, πως το πρώτο βήμα για την επικείμενη αξιολόγηση του μηχανισμού για ένταξη στο Σένγκεν θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα .

Συγκεκριμένα, η Κύπρος υπέβαλε από το Σεπτέμβριο αίτηση για ένταξη στη ζώνη του Σέγνκεν και ότι η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει πέντε στάδια.

Όσον αφορά το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, από την αρχή του 2019, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, υποβλήθηκαν 322 γραπτά παράπονα, με το 22% να αφορούν διαφημιστικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή σε τηλεομοιότυπα. Επίσης, υπάρχει σαφής αύξηση στις χρηματικές ποινές, αφού από τις €11.000 το 2016, αυξήθηκαν στις €19.400 το 2017, στις €113.000 το 2018 για να φτάσουν στις €140.000 για το 2019.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,