Κορωνοϊός: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τήρηση των Διαταγμάτων

“Τις προηγούμενες μέρες έχει περιέλθει στην αντίληψη των αρμοδίων Αρχών η πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων, στις οποίες δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις ή τον μέγιστο αριθμό ατόμων. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση και δέουσες ενέργειες από την Αστυνομία, ενώ σε συνεννόηση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Τουρισμού, δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή επιβολή των προστίμων σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, όπου διαπιστώνεται παραβίαση”, έγραψε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την ανάρτηση:

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη, επιβεβαίωσε μέσω δικής της ανάρτησης, τη συνεργασία των δύο Υπουργείων για την επιβολή της τάξης, μέσω εντατικότερων ελέγχων ούτως ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού:

Το Υπουργείo Υγείας εξάλλου με σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει εκ νέου ότι οι μαζικές εκδηλώσεις επιτρέπονται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και στη βάση των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δείτε όλες τις Οδηγίες και τα Πρωτόκολλα εδώ

ΓΑΜΟΙ

Σε σχέση με τη διεξαγωγή γάμων, υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Αυγούστου ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίστηκε στα 350 άτομα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Επαναλαμβάνεται πως, στο παρόν στάδιο, η διοργάνωση και η διεξαγωγή συναυλιών επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε υπαίθρια αμφιθέατρα και όχι σε οποιονδήποτε άλλο υπαίθριο χώρο (π.χ. γήπεδα), και νοουμένου ότι τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο για τη λειτουργία υπαίθριων αμφιθεάτρων.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Σε ό,τι δε αφορά στη διεξαγωγή πανηγυριών και φεστιβάλ, υπενθυμίζεται ότι δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση ως προς το πότε θα επιτραπεί η διενέργειά τους. Συνεπώς, η πραγματοποίηση τέτοιας μορφής εκδηλώσεων αποτελεί παραβίαση των σχετικών Διαταγμάτων και συνιστά αδίκημα.

Print Friendly, PDF & Email