Έναρξη επαφών Υπουργού Εργασίας με κοινωνικούς εταίρους για τη λήξη της περίοδου στήριξης των επιχειρήσεων – Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα Ειδικά Σχέδια

Κύκλο επαφών με κοινωνικούς εταίρους, συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, αρχίζει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς εκπνέει η περίοδος στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την Τρίτη, με τις εργοδοτικές οργανώσεις. «Θα ακούσω τους κοινωνικούς εταίρους και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις», ανέφερε συγκεκριμένα, η Υπουργός Εργασίας. Ερωτηθείσα αν υπάρχουν νεότερα για τα νέα σχέδια που αφορούν κατάρτιση ανέργων μέσω κονδυλίων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και για επιδότηση μισθολογικού κόστους για πρόσληψη ανέργων, αξιοποιώντας κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που η ίδια είχε προαναγγείλει στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας τον Ιούλιο, η κ. Αιμιλιανίδου περιορίστηκε να σημειώσει πως «όλα θα συζητηθούν και όλα θα ανακοινωθούν ανάλογα».

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα Ειδικά Σχέδια για την περίοδο του Αυγούστου:

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια που αφορούν την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2020 μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, είναι η Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση που τους αφορά εγκαίρως, δηλαδή μέχρι τις 12:00 το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου 2020, δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για χρήση μεταγενέστερα και δεν θα γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε αιτήματα για εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,