Ανώτατο: Πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την «Εμπορία Προσώπων»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 4 Μαρτίου 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο, ολοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την «Εμπορία Προσώπων» (Human Trafficking), το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την πρωτοβουλία και συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κύπρο.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος δικαστές των επαρχιακών και οικογενειακών δικαστηρίων και νομικοί λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι εμπειρογνώμονες στον τομέα της εμπορίας προσώπων, η οποία αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα και σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων˙ και πλήττει εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως. Με τρόπο διαδραστικό, οι εκπαιδευτές, η Δικαστής κα. Michelle Brewer από την Αγγλία, η Δικαστής κα. Jamie L. Cork και η Εισαγγελέας κα. Laura Provinzino από τις Η.Π.Α παρουσίασαν και ανέλυσαν το θέμα υπό το φως των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμβάσεων, όπως επίσης και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα ανέπτυξαν το θέμα του “τραύματος”, έκαναν αναφορές και συζητήσεις για τις δικαστικές προκλήσεις και παρουσίασαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, εστιάζοντας στην προστασία των θυμάτων της εμπορίας προσώπων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,