Εκδήλωση: «Η κυπριακή ποινική δικονομία υπό το φως της ευρωπαϊκής μεταρρύθμισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου»

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

“Η κυπριακή ποινική δικονομία υπό το φως της ευρωπαϊκής μεταρρύθμισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου [Οδηγία (ΕΕ) 2016/343, Ν. 110(Ι)/2018] Δικαίωμα παράστασης – τεκμήριο αθωότητας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, 18.00 – 20.00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αίθουσα 012, Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη “Στέλιος Ιωάννου” στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση αφορά στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/343 και την ενσωμάτωσή της στο Κυπριακό δίκαιο με την τροποποίηση του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου και του περί Δικαιωμάτων Υπόπτων Προσώπων Νόμου το 2018 και διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. ερευνητικού προγράμματος PRESENT, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με επιστημονικούς υπευθύνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικήτα Χατζημιχαήλ και τον Επίκουρο Καθηγητή Κώστα Παρασκευά. Στο πλαίσιο της Hμερίδας θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή.

Οι εγγραφές γίνονται μέσω του portal του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ή στο law.dept@ucy.ac.cy

Δείτε το πρόγραμμα:

Print Friendly, PDF & Email