Έκτακτη συνεδρία Επ. Γεωργίας Βουλής για τη σφαγή ζώων με θρησκευτικούς τύπους – Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο

Νεότερη ενημέρωση:

Η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τροποποίηση του νόμου για την προστασία και ευημερία των ζώων, που στόχευε στην προσωρινή παροχή δυνατότητας για σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία, όπως προβλέπουν οι εβραϊκοί θρησκευτικοί κανόνες κοσιέρ.

Την απόσυρση του νομοσχέδιου για περαιτέρω μελέτη ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

———————————————–

Συνέρχεται έκτακτα στις 16.00, μέσω τηλεδιάσκεψης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας για να εξετάσει τη σφαγή ζώων με θρησκευτικούς τύπους, όπως κοσέρ,  και γενικότερα τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό και προς ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος της εβραϊκής κοινότητας.

Το νομοσχέδιο ως κατατέθηκε στη Βουλή, διαλαμβάνει ότι η σφαγή των ζώων άνευ αναισθησίας, ώστε αυτή να συνάδει με τα εβραϊκά θρησκευτικά ήθη, θα έχει προσωρινή ισχύ από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης  μέχρι το τέλος του έτους.

 Όταν το αίτημα της κατ’ επείγουσας ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο, τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής  Δημήτρης Συλλούρης είπε πως έπειτα από αίτημα των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων αυτό δεν κηρύχθηκε κατ’ επείγον και παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως είχε αναφέρει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Άντρος Καυκαλιάς η Επιτροπή αναμένει από την Κυβέρνηση τελική τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της .

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,