Στην Ολομέλεια το ν/σ για την Αρχή κατά διαφθοράς μόλις ολοκληρωθεί η κατ’άρθρον συζήτηση, είπε ο Τορναρίτης

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα οδηγηθεί το νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς μόλις ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρον συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών, ακόμα και αν συνεχίσουν να υφίστανται διαφωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι ένα «ισχυρό νομοθέτημα».

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και απομένει μία μόνο συνεδρία για την ολοκλήρωση της κατ’ άρθρον συζήτησης.

«Ορισμένες θέσεις και ανησυχίες των πλευρών είναι στο τραπέζι. Δεν πρέπει να ψηφίσουμε έναν νόμο για να πούμε ότι ψηφίσαμε ένα νόμο. Αυτή η νομοθεσία πρέπει να είναι μια δυνατή νομοθεσία, η οποία να στέλνει σε όλα τα επίπεδα το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπαίνει στις ράγες ελέγχου της διαφθοράς απ’ όπου κι αν προέρχεται», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη δέσμευση να προωθήσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, μόλις ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρον συζήτηση ακόμα και αν συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορές. «Έμεινε μία ημέρα συζήτησης. Προσωπικά αναλαμβάνω δέσμευση να το στείλω στην Ολομέλεια και ο καθένας από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες του», είπε.

Δεν επιθυμώ, συνέχισε, να επιρρίψω ευθύνες στα κόμματα και πρόσθεσε πως πολύ σύντομα το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Κατέληξε τονίζοντας πως «θα είναι ένα ισχυρό νομοσχέδιο, δεν θα είναι ένα επικάλυμμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,