Ειδική Εκπαίδευση: 323 παιδιά δημοτικών σχολείων και γυμνασίων επιστρέφουν στο σχολείο

Η Ειδική Επιτροπή για την Ειδική Εκπαίδευση αποφάσισε για την άμεση φοίτηση παιδιών στις Ειδικές Μονάδες ή στις γενικές τάξεις.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Επιτροπή, εξέτασε τις περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν στις Ειδικές Μονάδες ή στις γενικές τάξεις με συνοδό και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, αποφάσισε την Παρασκευή ότι μπορούν να φοιτήσουν άμεσα 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, τα οποία δεν έχουν εμφανή ευπάθεια για σοβαρή νόσηση από τη νόσο COVID-19. Τα παιδιά, εφόσον το επιθυμούν και οι γονείς/κηδεμόνες τους, μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στα σχολεία για φοίτηση.

Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολικών Βοηθών/Συνοδών κ. Σάββα Γεωργίου.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον κ. Γεωργίου για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας των Ειδικών Μονάδων και τη λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία των Ειδικών Σχολείων. Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον κ. Γεωργίου για την ετοιμότητα και παρουσία των συνοδών στα σχολεία από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους και τον ενημέρωσε ότι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης των συνοδών από μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που συνεργάζονται με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email