«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέκος Μαρκίδης, πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Αλέκος Μαρκίδης, δικηγόρος, βουλευτής και πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

«Mε μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αλέκου Μαρκίδη.Ο Αλέκος Μαρκίδης έγραψε μια δική του μοναδική ιστορία ως Νομικός, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Βουλευτής και πολιτικός. Άριστος νομικός χαρακτηριζόταν από τη βαθιά γνώση, επιμέλεια και εντιμότητα του, αλλά και την μαχητικότητα του.Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ερμιόνη και τους οικείους του. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Ο Αλέκος Μαρκίδης άφησε τη δική του σφραγίδα και προέβηκε στη δική του προσφορά στη Νομική επιστήμη, στη Νομική Υπηρεσία καθώς επίσης και στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Αιωνία ας είναι η μνήμη του», ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο Αλέκος Μαρκίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1943. Ήταν αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Barrister-at-Law). Άσκησε τη δικηγορία από τον Σεπτέμβριο 1971 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995. Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1985 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1991 με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων. Υπήρξε Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1995 μέχρι το 2003. Μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Κυπριακού από το 1995 μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ κι έκτοτε ασκούσε και πάλι τη δικηγορία. Στις προεδρικές εκλογές του 2003 διεκδίκησε ανεπιτυχώς το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δείτε πως τον αποχαιρετούν με δυό λόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Βουλής, φίλοι και συναδέλφοι:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,