Εφαρμόζουμε πιστά τις πρόνοιες νομοθεσίας και τη νομολογία, λέει η ΕΔΥ

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας με σημερινή της ανακοίνωση σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρει ότι κατά τη λήψη των αποφάσεών της εφαρμόζει πιστά τις πρόνοιες της νομοθεσίας και τη νομολογία που σχετίζεται με τα υπό εξέταση θέματα. 

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΔΥ σημειώνει ότι η απόφαση στην οποία γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα της εφημερίδας αφορά πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής για προαγωγή Λειτουργού της Διπλωματικής Υπηρεσίας, ο οποίος αθωώθηκε από το Εφετείο σε ποινική υπόθεση για  αδικήματα που έλαβαν χώρα σε χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών του 2002 και 2005, για τα οποία μετά την αθωωτική απόφαση ουδέποτε ασκήθηκε πειθαρχική δίωξή του ενώπιον της ΕΔΥ και ο οποίος έκτοτε σ’ όλες τις υπηρεσιακές του εκθέσεις αξιολογήθηκε από τους κατά καιρούς προϊσταμένους του ως εξαίρετος».

Σημειώνει ακόμη ότι στον εν λόγω πρόσωπο «το κράτος, επί όλων των διακυβερνήσεων, ακόμα και μετά το υπό αναφορά περιστατικό, εμπιστεύτηκε θέση Αρχηγού Διπλωματικής Αποστολής σε σημαντικές αποστολές της Δημοκρατίας στο εξωτερικό».

Τέλος, η Επιτροπή επισημαίνει ότι σεβόμενη τη νομοθεσία περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, δεν έχει πρόθεση να επεκταθεί περαιτέρω επί του θέματος.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , , ,