Εφάπαξ επιδότηση για παιδιά 4-18 ετών οικογενειών εγγεγραμμένων στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου, αποφάσισε το Υπουργικό

Την επιδότηση με εφάπαξ ποσό από 50 μέχρι 80 ευρώ ανά τέκνο, για παιδιά ηλικίας 4-18 χρονών, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Το μέτρο αφορά τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού πως δικαιούχες θα είναι στο σύνολο 24.075 οικογένειες με 45.883 παιδιά.

Ανέφερε, ακόμη, πως η επιδότηση θα είναι από 50 ευρώ μέχρι 80 ευρώ ανά τέκνο, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και τη σύνθεση της οικογένειας.

“Το ποσό αυτό θα είναι εφάπαξ και θα καταβληθεί με έμβασμα εντός των επόμενων ημερών. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις κατηγορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια και το ποσό που θα λάβει κάθε οικογένεια θα δοθούν γραπτώς τις επόμενες ώρες”, επεσήμανε.

Η κα. Ανθούση είπε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, και λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών που εξακολουθούν να υπάρχουν και των πληθωριστικών πιέσεων και σε συνέχεια του σχεδίου επιδότησης για τα νηπιαγωγεία, το οποίο είναι σε εξέλιξη, και αφορά σε παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λήψη επιπρόσθετου μέτρου για παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρονών με θέμα «Επιστροφή στο σχολείο».

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,