Δημοσιεύτηκε το διάταγμα για άδεια αναπαύσεως σε εργαζόμενους που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το οποίο ρυθμίζει την απόφαση για άδεια αναπαύσεως στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση.

Σύμφωνα με το διάταγμα, όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, δύνανται να απουσιάζουν από την εργασία τους καθόλη την ημέρα του εμβολιασμού τους με εμβόλιο για την ασθένεια του COVID-19, χωρίς η εν λόγω ημέρα να αφαιρείται από την άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές του εργαζόμενου και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων, τότε αυτό ισχύει και για τις δύο ημέρες του εμβολιασμού, σημειώνεται.

Η ρύθμιση ισχύει και για την ημέρα του εμβολιασμού της τρίτης ενισχυτικής δόσης, για τις περιπτώσεις εμβολίων δύο δόσεων και για την ημέρα του εμβολιασμού της δεύτερης ενισχυτικής δόσης, για τις περιπτώσεις εμβολίων μίας δόσης.

Επίσης, ισχύει και στις περιπτώσεις γονέα/νόμιμου κηδεμόνα τέκνου κάτω των 18 ετών, εφόσον ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας συνοδεύσει το τέκνο του για εμβολιασμό και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού του τέκνου.

Επίσης αναφέρεται ότι όλοι οι μαθητές ηλικίας 12 έως 17 ετών δύνανται να απουσιάζουν από το σχολείο καθόλη την ημέρα του εμβολιασμού τους με εμβόλιο για την ασθένεια του COVID-19, με παραχώρηση δικαιολογημένης απουσίας, χωρίς οι ημέρες να αποκόπτονται από τον προκαθορισμένο αριθμό δικαιολογημένων απουσιών και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων, η ρύθμιση ισχύει και για τις δύο ημέρες του εμβολιασμού, σημειώνεται.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ, με τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,