Δημιουργία κυπριακού παραρτήματος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Διπλωμάτες για Ισότητα»

Διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο δημιούργησαν το κυπριακό παράρτημα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Διπλωμάτες για Ισότητα», με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Η πρώτη κοινή τους πρωτοβουλία είναι η παρουσία τους στο Φόρουμ IDAHOT+ 2022, που πραγματοποιείται στις 12-13 Μαΐου, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, οι διπλωματικές αποστολές Αυστραλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ηνωμένων Πολιτειών, Ιρλανδίας, Ισραήλ, Ισπανίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Ουκρανίας και Σουηδίας, καθώς και το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία, με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία κυπριακού παραρτήματος της πρωτοβουλίας «Διπλωμάτες για Ισότητα». Η ομάδα εξέφρασε την ελπίδα να καλωσορίσουν κι άλλα μέλη στο εγγύς μέλλον.

Η Κύπρος, αναφέρεται, συμπροεδρεύει της Συνόδου μαζί με το ΗΒ, το οποίο υποστηρίζει τη διεξαγωγή του Φόρουμ ‘IDAHOT+ 2022’.  

«Υποστηρίζουμε και εκφράζουμε εκτίμηση στην Κύπρο για τη φιλοξενία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης για τη Διεθνή Μέρα Ενάντια σε Ομοφοβία, Τρανσφοβία και Διφοβία,» προστίθεται.

Αναφέρεται ότι την Πέμπτη, 12 Μαΐου, η Κυπριακή Δημοκρατία φιλοξενεί με φυσική ή ψηφιακή παρουσία, ηγέτες από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών από το European Focal Points Network (EFPN) για να συζητήσουν ιδέες γύρω από την κεντρική θεματική των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και των πλεονεκτημάτων της συμπερίληψης ΛΟΑΤ+ ατόμων στο επιχειρείν. Στις 13 Μαΐου θα διεξαχθεί η 29η Σύνοδος του EFPN με τη συμμετοχή των 35 κρατών μελών και των 17 παρατηρητών (περιλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και διεθνών ΜΚΟ).

Οι «Διπλωμάτες για Ισότητα» συγχαίρουν την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Υπουργού Δικαιοσύνης, Στέφης Δράκου, και του Συμβούλου του Προέδρου για Θέματα Πολυπολιτισμικότητας, Αποδοχής και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, Κώστα Γαβριηλίδη.

Η ομάδα είπε ότι προσδοκούν στη συμμετοχή τους στο Φόρουμ ‘IDAHOT+ 2022’, καλωσορίζοντας τη συμμετοχή και την παρουσία Υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τις χώρες τους και εύχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία «κάθε επιτυχία.»

Αναφέρεται ότι οι «Διπλωμάτες για Ισότητα» αποτελούν μια πρωτοβουλία υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, η οποία ξεκίνησε από μια ομάδα διπλωματικών αποστολών στη Βιέννη το 2018. Έκτοτε, προστίθεται, οι «Διπλωμάτες Για Ισότητα» έχουν επεκταθεί ανά τον κόσμο, παρέχοντας μια ομπρέλα κάτω από την οποία οι διπλωματικές αποστολές μπορούν να εργαστούν με τις οικείες κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και άλλους εταίρους για να προσφέρουν συντονισμένη υποστήριξη στα θέματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και σε σχετικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα καλεί όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες, να τους ακολουθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Twitter @dipforequality και Instagram #diplomatsforequality, αλλά μέσα από τις σελίδες των Πρεσβειών και των Ύπατων Αρμοστειών τους στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,