Διμερείς σχέσεις, τριμερή συνεργασία, εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο στην ατζέντα των ΥΠΕΞ Κύπρου-Ισραήλ στο Τελ Αβίβ

Ταξίδι-αστραπή στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι,  πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ασκενάζι.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, όσο και στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών, αναμένεται να ανασκοπηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις επί περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ σήμερα συνοδευόμενος από Υπουργούς. Ωστόσο αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email