Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την επιλογή και τον ορισμό των ακόλουθων προσώπων ως μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου:

–   Γιώργος Αρέστη, πρώην Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, ο οποίος θα εκτελεί χρέη Προέδρου του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και των υποεπιτροπών του.
–   Ελένη Μουζάλα, Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.
–   Ορέστης Νικήτας, Μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
–   Πιερής Μάρκου, Μέλος Συμβουλίου Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών.
–   Γιώργος Δημοσθένους, Μέλος Συνδέσμου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων.
–   Πλάτωνας Στυλιανού, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΕΤΕΚ.
–   Μαρία Γεωργίου, Μέλος ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
–   Λένια Σαμουήλ, Αφυπηρετήσασα Γενική Διευθύντρια Υπουργείου.

Επίσης, το κάθε Υπουργείο θα ορίζει έναν εκπρόσωπο, ανάλογα με τον Οργανισμό και το πού υπάγεται αυτός ο Οργανισμός.

Το πιο πάνω είναι σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, το οποίο αρχικά θα ετοιμάζει έναν κατάλογο, μετά από μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, για τους 11 ημικρατικούς οργανισμούς σε πρώτη φάση, και αφού αξιολογηθεί αυτή η λειτουργία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα μπορεί ενδεχομένως είτε να διαφοροποιηθεί ή και να διευρυνθεί.

Ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι για πρώτη φορά αυτοί οι διορισμοί θα προκύψουν μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και μέσα από αξιοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες».

Ερωτηθείς αν μετά και τη σύσταση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στον διορισμό μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών πριν τη λήξη της θητείας των υφιστάμενων μελών, ο Εκπρόσωπος είπε: «είναι κάτι που βρίσκεται στις συνταγματικές εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα γίνει η πρώτη συνάντηση του Προέδρου με το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αξιολογήσει τις επόμενες του κινήσεις, οι οποίες και θα ανακοινωθούν».

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,