Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να ετοιμαστεί νομοσχέδιο από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για την αναγκαία εκτίμηση του κόστους.

Οπότε αναμένεται ότι την επόμενη περίοδο θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και άλλους κοινωνικούς εταίρους επ’ αυτού του ζητήματος, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία δημιουργίας Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο είναι το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, βεβαίως, και σε δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με το πώς εξελίσσεται η πανδημία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνονται πιο εντατικοί, πιο συχνοί και πιο αυστηροί έλεγχοι από μέρους των αρμοδίων Αρχών του κράτους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη ως Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την περίοδο 4 Ιουνίου 2020 μέχρι τις 3 Ιουνίου 2026. Επί τούτου προηγήθηκε διαβούλευση και λήφθηκαν οι απόψεις της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε σήμερα ο διορισμός του κ. Γιώργου Θεοχαρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με πενταετή θητεία που ξεκινά στις 23 Ιουλίου και λήγει στις 22 Ιουλίου του 2025. Ο κ. Θεοχαρίδης είναι σήμερα Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο CIIM.

Επίσης, εγκρίθηκε σήμερα ο διορισμός του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Τροφίμων με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Γενικού Χημείου.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ήταν και η ενημέρωση για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Τέλος, αποφασίστηκε η επιχορήγηση των λειτουργικών εξόδων και δαπανών συντήρησης των αναπαυτηρίων των ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, μια δαπάνη συνολικού ύψους 773 χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου, κληθείς να πει κατά πόσο υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από πλευράς ψευδοκράτους σε σχέση με το θέμα των οδοφραγμάτων, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει τα διαβήματα και προς την κατεύθυνση των ΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Μέχρι αυτή την ώρα δεν είχαμε εξέλιξη επί του θέματος. Είναι, όμως, απολύτως αντιληπτή η ταλαιπωρία που υφίσταται αυτή η ομάδα πολιτών και η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ευελπιστώντας να υπάρξει ανταπόκριση το συντομότερο δυνατόν».  

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,