Φιλολογικό μνημόσυνο του συναδέλφου Παύλου Παπαγεωργίου

Αγαπητές / Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το φιλολογικό μνημόσυνο του συναδέλφου Παύλου Παπαγεωργίου το οποίο θα τελεστεί από το Σωματείο «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» Στροβόλου και τον Δήμο Στροβόλου την Τετάρτη 27/9/2023 και ώρα 19:30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου. Σχετική πρόσκληση επισυνάπτεται.

Ο συνάδελφος ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκε στο Αργάκι Μόρφου το 1941. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την άσκηση του στο γραφείο Αντρέα Χατζηιωάννου και συνέχισε στο γραφείο του Λουκη Παπαφιλιππου. Στη συνέχεια το 1967 άνοιξε το δικό του Δικηγορικο γραφείο στην Μορφου και ασχολείτο με διάφορα είδη υποθέσεων και χειριζόταν υποθέσεις στα Επαρχιακά Δικαστήρια Λευκωσίας, Κερύνειας και Μορφου. Μετά την τουρκική εισβολή άνοιξε δικό του γραφείο στην Λευκωσία. Έκτοτε ασκούσε το επάγγελμα του Δικηγόρου εκτός των περιόδων που υπηρετούσε σε δημόσια αξιώματα. Ασχολήθηκε με αστικές κυρίως υποθέσεις συμπεριλαμβανομένων και πολλών υποθέσεων στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφόρων.

Το 1982 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1985. Διετέλεσε επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Προγραμμάτων του ΡΙΚ, Πρόεδρος της Αρχής Αδειών και Βουλευτής. Την 1.7.03 διορίστηκε ως Μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και την 1.7.09 διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, θέση που κατείχε μέχρι τις 30.6.15.

Η θυγατέρα του Χάρια Παπαγεωργίου είναι Δικαστής στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας και η έτερη θυγατέρα του, Έλενα Παπαγεωργίου, είναι εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Απεβίωσε στις 30.6.2022.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη του.

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: