Διάταγμα για απαγόρευση διακίνησης αρθρωτών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο – Όλες οι λεπτομέρειες

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ , με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις, στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα ορεινά θέρετρα.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Κυριακή, 12 Ιουλίου, μέχρι και το τέλος του μήνα τίθεται σε ισχύ το διάταγμα που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής. Το διάταγμα θα ισχύσει και για τις δύο επόμενες Κυριακές, 19 και 26 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με το διάταγμα, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 1μ.μ. και 4μ.μ. – 8μ.μ., τις επόμενες Κυριακές θα απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσού – Πλατρών – Τροόδους και Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Όπως αναφέρεται, το διάταγμα του Αρχηγού, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, για απάμβλυνση των προβλημάτων και μείωση της ταλαιπωρίας των εκδρομέων, που παρατηρούνται στους δρόμους, κάθε Κυριακή, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη, φυσική παρουσία των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου, στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, για επιτήρηση της τροχαίας κίνησης και λήψη άμεσων μέτρων εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Έμιλυ Γιολίτη, με δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι η έκδοση τέτοιου είδους διαταγμάτων έχει ως στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών και την πρόληψη ατυχημάτων.

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε αυτούσιο το Διάταγμα:

Image
Print Friendly, PDF & Email