Διαδικτυακή Συζήτηση: Οι «πατέντες» των Εμβολίων και η Καταπολέμηση της Πανδημίας, 17 Ιουνίου 2021, 18:30 – 20:00 🗓

Πρόσφατα έχει φουντώσει διεθνώς ο διάλογος κατά πόσο η προστασία των εμβολίων κατά του COVID-19 με διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελεί την αιτία που τα εμβόλια παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες, υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοσή τους,  ενώ οι αναπτυγμένες χώρες είναι γενικότερα πιο ευνοημένες σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες και τις λιγότερο αναπτυγμένες. Τα προβλήματα αυτά φαίνεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας με ρυθμούς που απαιτούνται για την όσο δυνατόν ταχύτερη εξάλειψή της.

Στη συζήτηση που θα γίνει μεταξύ ειδικών θα εξεταστούν τα ζητήματα που ανακύπτουν αλλά και ενδεχόμενες πρακτικές λύσεις που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η συζήτηση διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του πανεπιστημίου την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, από τις 18:30 μέχρι τις 20:00.

Συντονισμός Συζήτησης:

Ειρήνη Σταματούδη
LL.M., Ph.D., Δικηγόρος,
Καθηγήτρια Νομικής στη Διανοητική Ιδιοκτησία, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Συμμετέχουν:

Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Γενικός Διευθυντής  Οργανισμού
Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ΟΒΙ

Ευφημία Παναγιωτίδου,
Δρ Νομικής, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
Εξειδικευμένη στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία

Τη συζήτηση θα χαιρετήσει και θα κλείσει ο Αντώνης Μανιτάκης, Ομότιμος καθηγητής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ετικέτες: , , , ,