Διαδικτυακή Διημερίδα : Χτίζοντας γέφυρες στο ιδιωτικό δίκαιο, 18-19 Ιουνίου 2021

Σε μία προσπάθεια να φέρουμε σε επαφή Έλληνες διδάσκοντες σε Νομικές Σχολές του εξωτερικού και της Ελλάδας, διοργανώνουμε στις 18 και 19 Ιουνίου 2021 μία διαδικτυακή Διημερίδα, εστιάζοντας στις σύγχρονες προκλήσεις του Ιδιωτικού Δικαίου. Η Διημερίδα θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα επιμέρους θεματικών: από το παραδοσιακό δίκαιο των συμβάσεων και το δίκαιο του ανταγωνισμού μέχρι σύγχρονες εξελίξεις στο δίκαιο προστασίας του καταναλωτή ή της πνευματικής ιδιοκτησίας, κ.ά. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή της νεότερης επιστημονικής γενιάς.

Πρωταρχικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή όσες/-ους συναποτελούν αυτή την πολύτιμη, ευρεία επιστημονική κοινότητα, εκτός και εντός τειχών. Οι επιμέρους συνεδρίες της Διημερίδας έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να διευκολυνθεί αυτή η τόσο αναγκαία ώσμωση και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια, που αναγκαστικά διεξάγεται διαδικτυακά φέτος, θα επικεντρωθεί στο Ιδιωτικό Δίκαιο και έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα. Θα ήταν χαρά μας το εγχείρημα «Χτίζοντας γέφυρες» να στεφθεί φέτος με επιτυχία και στο μέλλον να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους του δικαίου, με διά ζώσης πλέον συναντήσεις ανοικτές σε όσες/-ους επιθυμούν να συνδράμουν, είτε ως συνδιοργανωτές είτε ως ομιλητές.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 και 19 Ιουνίου.  ακολουθώντας  Η βασική γλώσσα εργασίας θα είναι τα ελληνικά.

Σας περιμένουμε με χαρά να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες της Διημερίδας και τη σχετική επιστημονική συζήτηση που θα ανοίξει!

Σταύρος Γκαντίνης (Καθηγητής Νομικής Σχολής Μπέρκλεϊ) & Αντώνης Καραμπατζός (Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες και για τους συνδέσμους webinar που περιέχονται στο πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,