Διαδικτυακή Διάλεξη: «Πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την εφαρμογή της Οδηγίας DAC6 στην Κύπρο», Πέμπτη, 26/05/2022, 17.00-18.30

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας θα έχει την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσει τον κ. Παναγιώτη Τζίογκουρο, Διευθυντή του Τμήματος Διεθνών Φορολογικών Υπηρεσιών της Εrnst & Young Κύπρου, σε μια διαδικτυακή Διάλεξη την Πέμπτη 26/05/2022 και ώρα 17:00 – 18:30 με θέμα:

«ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ DAC6 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Η Διάλεξη απευθύνεται αποκλειστικά σε δικηγόρους και θα μεταδίδεται μέσω της εφαρμογής zoom του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή πιο κάτω.

Περαιτέρω όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να θέσετε ερωτήματα ή θέματα προς συζήτηση παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας (seminars@nba.org.cy) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 25/05/2022 και ώρα 12:00.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διακρίνουν τις επιπτώσεις την πρακτικής εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας DAC6 σε σχέση με την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας στην κατά την άσκηση των εργασιών τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  1. Ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες πρόνοιες που περιέχονται στις πρόσφατες εγκυκλίους του Τμήματος Φορολογίας για το DAC6.
  2. Προσδιορίσουν τις σχετικές υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν ως προς την συμμόρφωση με την εν λόγω νομοθεσία.
  3. Αναγνωρίσουν τις πιθανές περιπτώσεις όπου θα κληθούν να ενημερώσουν ή να υποβάλουν πληροφόρηση για σκοπούς DAC6.

Πρόγραμμα:

ΕνότηταΔιάρκεια
Σύντομη επισκόπηση της Οδηγίας DAC615’
Πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις – ΚΔΠ 438/2021, ΕΕ55/21 Εγκύκλιος, Συνήθεις Ερωτήσεις (FAQs)30’
Επιλεγμένοι τύποι δηλωτέων διασυνοριακών ρυθμίσεων30’
Επερχόμενες εξελίξεις στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας15’

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι Δικηγόροι έχουν εγγραφεί στο Εκπτωτικό Πρόγραμμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας η συμμετοχή και εγγραφή τους στην διάλεξη θα είναι δωρεάν. Όσοι Δικηγόροι δεν έχουν εγγραφεί στο Εκπτωτικό Πρόγραμμα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διάλεξη θα πρέπει να καταβληθεί ηλεκτρονικά το ποσό των €20,00 κατά την εγγραφή τους.

Οι Δικηγόροι οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Εκπτωτικό Πρόγραμμα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διάλεξη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό NBASEM100 κατά την διαδικασία εγγραφής. Η επαλήθευση θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου του κάθε Δικηγόρου.

*Σημειώνουμε ότι όσοι Δικηγόροι επιθυμούν να εγγραφούν στο Εκπτωτικό Πρόγραμμα μπορούν να το πράξουν μέσω του γραφείου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα στοιχεία σύνδεσης θα αποσταλούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συμμετέχοντες.

Η Διάλεξη αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017 με 1,5 πιστοποιημένες μονάδες CPD.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,