Διαδικτυακή ενημέρωση γυναικών – «Abused Synonymous: Πώς να αποκλείσετε νομικά τον κακοποιό κατά την περίοδο του COVID-19» 🗓

Διαδικτυακή μονόωρη ενημέρωση γυναικών που κακοποιήθηκαν στο σπίτι τους στην Κύπρο κατά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού λόγω COVID-19, σχετικά το έκτακτο Δικαστικό Διάταγμα Προστασίας των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που αυξήθηκε αυτή την περίοδο, διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 7 – 8 το βράδυ η Αμερικανίδα  πανεπιστημιακός Patricia M. Martin  ιδρύτρια της οργάνωσης  OWAAT Κύπρου (One Woman At A Time – Μια Γυναίκα τη Φορά). Η εκδήλωση με τίτλο «Abused Synonymous: Πώς να αποκλείσετε νομικά τον κακοποιό κατά την περίοδο του COVID-19»  θα γίνει δωρεάν μέσω του Zoom.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της OWAAT η οποία μπορεί να φέρει σε επαφή μέχρι και 99 κακοποιημένες γυναίκες διεθνώς, μέσω του Zoom. Προστίθεται ότι «για να συμμετέχετε στην εκδήλωση, εγγραφείτε αποστέλλοντας μήνυμα στο Facebook Messenger του One Woman At A Time. Περιλάβετε στο μήνυμα το όνομα σας, το gmail σας, την πόλη και χώρα σας και τις γλώσσες τις οποίες μιλάτε. Οι πρώτες 99 γυναίκες οι οποίες θα εγγραφούν θα πάρουν ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα από την OWAAT μέσω του gmail μαζί με λεπτομέρειες της εκδήλωσης. Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με το Wi-Fi ή με τα δεδομένα κινητού και θα πρέπει να κατεβάσουν το Zoom στο κινητό ή στον υπολογιστή τους. Η εφαρμογή Zoom είναι δωρεάν. Η Patricia Martin Esq. θα βρίσκεται στην εκδήλωση στις 15 Απριλίου στις 19:00- 20:00 για απορίες και πληροφορίες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μην έχουν ανοικτό το μικρόφωνο ή να μην έχουν ανοικτή την κάμερα τους και να παραμείνουν ανώνυμοι. Ωστόσο, η συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις, ενθαρρύνεται.  Η εκδήλωση δεν θα καταγραφεί. «Δεν υπάρχει αίμα, δεν υπάρχουν μώλωπες, δεν υπάρχει δικαιολογία για κακοποίηση. Καμία επαφή», αναφέρει η Patricia Martin στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η OWAAT ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2014 από την Patricia Martin σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όταν εθελοντές συνεργάτες της οργάνωσης μαζί με την Patricia Martin ξεκίνησαν τη μοναδική διαδικτυακή Ιστοσελίδα Αυτοβοήθειας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναγνωρισμένη από τo Τμήμα Διεθνούς Δικαίου του American Bar Association (ABA) ως «η πρώτη διεθνής διαδικτυακή εργαλειοθήκη αυτοβοήθειας για τις κακοποιημένες γυναίκες στον κόσμο, σχετικά με την καταχώρηση αίτησης μη επικοινωνίας και διαζυγίου στο Δικαστήριο». Η OWAAT είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά στην Αγγλική, Ελληνική, Ρωσική, Ολλανδική, Ιταλική, Αραβική και Yoruba γλώσσα. Κατά τη διάρκεια του 2020 θα είναι διαθέσιμη και στην Ισπανική, Γαλλική, Νορβηγική, και Τουρκική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κατερίνα Αντρέου στο katerina@hrinnovate.org ή επισκεφθείτε τη σελίδα OWAAT στο Facebook ή την ιστοσελίδα της OWAAT.

Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , ,