Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – Προκλήσεις και προοπτικές για την Κύπρο 🗓

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Τμήμα Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος,
διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) – Προκλήσεις και προοπτικές για την Κύπρο. Η ημερίδα διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00-11.30 πμ.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο χάρτης πορείας της ΕΕ για να επιτύχει τη βιωσιμότητα της οικονομίας της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα στρατηγική της Ευρώπης για την ανάπτυξη. Θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Πρόκειται για τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθούν όλες οι πολιτικές –από τις μεταφορές μέχρι τη φορολογία, από τα τρόφιμα έως τη γεωργία, από τη βιομηχανία μέχρι τις υποδομές. Με την Πράσινη Συμφωνία η ΕΕ επιθυμεί να επενδύσει στην καθαρή ενέργεια και να επεκτείνει το σύστημα εμπορίας εκπομπών, καθώς επίσης να ενισχυθεί η κυκλική οικονομία και να διαφυλαχθεί η βιοποικιλότητα της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα λειτουργήσει παράλληλα και ως κίνητρο για νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Η πρόσκληση για την διαδικτυακή ημερίδα επισυνάπτεται. Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/7sZKPk2Z4oh2GzNp8μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.
Σημειώνεται ότι όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν πριν τη διοργάνωση τον σύνδεσμο για συμμετοχή στην ημερίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Tags: , , ,