Δεν επηρεαζόμαστε από τις πράξεις οποιουδήποτε άλλου, λέει ο Μύρων Νικολάτος

Εμείς είμαστε εδώ για να διεκπεραιώσουμε το καθήκον μας και δεν επηρεαζόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τις πράξεις οποιουδήποτε άλλου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επενδυτών, Μύρωνας Νικολάτος.

Πλαισιούμενος από τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής, ο κ. Νικολάτος ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι η Επιτροπή επιθυμεί να διεκπεραιώσει το καθήκον που της ανατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα αμερόληπτα έντιμα και απρόσκοπτα.

«Μέσα στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα από προχθές, στις 19 Ιανουαρίου, όπως δηλώσει στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε τιμητική αποζημίωση ή άλλη αμοιβή», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή δεν έχει εισπράξει οποιαδήποτε αμοιβή μέχρι στιγμής και ούτε και πρόκειται να εισπράξει οτιδήποτε για τις περαιτέρω υπηρεσίες της.

Σε ερώτηση αν τους επηρέασαν τα σχόλια που έγιναν μετά την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για την αύξηση της αμοιβή τους, ο κ. Νικολάτος είπε πως «εκείνο που θα θέλαμε να πούμε ότι εμείς ουδέποτε ζητήσαμε οποιαδήποτε αύξηση τιμητικής αποζημίωσης ή αμοιβής, την τιμητική αποζημίωση μας η οποία ανακοινώθηκε είναι εκείνη την οποία έκρινε ως ορθή και δίκαιη ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ο οποίος μας διόρισε».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η απόφαση τους να αποποιηθούν την αμοιβή τους έρχεται μετά από την απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να ελέγξει την ορθότητα της δαπάνης για την αμοιβή τους, ο κ. Νικολάτος είπε ότι εμείς είμαστε εδώ για να διεκπεραιώσουμε το καθήκον μας και δεν επηρεαζόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τις πράξεις οποιουδήποτε άλλου.

«Προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε και όσο πιο απρόσκοπτα μπορούμε να διεκπεραιώσουμε το έργο μας, το οποίο όντως είναι και ογκώδες είναι και επίπονο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι στις 26 Ιανουαρίου, που είναι ορισμένη η ακρόαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα διεξαχθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, καθώς όπως ανέφερε, τους δηλώθηκε ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει κάποιο πρόβλημα στην βάδιση «και επομένως ανταποκρινόμενοι στο αίτημα να μεταβούμε εκεί στην Αρχιεπισκοπή θα μεταβούμε εμείς στην Αρχιεπισκοπή».

Είπε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε και θα δώσει τη δική του κατάθεση στον χώρο που συνέρχεται η Επιτροπή στις 2 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,