Αξιωματούχος ΣτΕ συγχαίρει Βουλή για θέμα θεραπειών μεταστροφής

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Aoife Nolan, συνεχάρη την Βουλή των  Αντιπροσώπων για την ψήφιση της πλήρους απαγόρευσης κάθε είδους θεραπειών μεταστροφής.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση από τη Βουλή, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης,  επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) απηύθυνε ερώτηση στην Aoife Nolan, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από ομιλία της στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης στη Ρίγα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη ψήφιση χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πλήρους απαγόρευσης κάθε είδους θεραπειών μεταστροφής, ως ένα σημαντικό βήμα στην προαγωγή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Εν συνεχεία, ρώτησε την Πρόεδρο της ΕΕΚΔ  Aoife Nolan, ως αρμόδιο φορέα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ για την επιτευχθείσα πρόοδο των κρατών μελών του Οργανισμού στο εν λόγω ζήτημα.

Η κ. Nolan συνεχάρη την Βουλή των Αντιπροσώπων για τη σημαντική αυτή τροποποίηση της νομοθεσίας και υπογράμμισε τη σημασία ποινικοποίησης, σε διεθνές επίπεδο, όσων πρακτικών προσβάλλουν το ανθρώπινο δικαίωμα στη σωματική και σεξουαλική αυτοδιάθεση, καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,