Αποζημίωση πέραν του €1 εκατ. θα πληρώσει το ΡΙΚ για την Ευδοκία Λοΐζου

Πάνω από ένα εκατομμύριο θα κοστίσει στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου η πρόκληση επαγγελματικής ασθένειας από τις συνθήκες εργασίας στη δημοσιογράφο Ευδοκία Λοΐζου. Οι ειδικές και γενικές αποζημιώσεις φθάνουν τις 925.000 ευρώ πλέον οι τόκοι και τα δικηγορικά έξοδα.

Εκ μέρους της Ευδοκίας και του δικηγόρου της Μιχάλη Βορκά, έχουν καταθέσει 18 μάρτυρες εκ των οποίων κάποιοι είναι γιατροί και τέσσερις λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Για την απόδειξη της υπόθεσης της στο δικαστήριο ήρθαν από το εξωτερικό στην Κύπρο και δύο εμπειρογνώμονες καθηγητές ιατρικής, ο Βασίλειος Μακρόπουλος από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας. Καθηγητής Ιατρικής Εργασίας και με ειδικότητες καρδιολογίας και παθολογίας – με μεγάλη εμπειρία στις επαγγελματικές ασθένειες και κατά καιρούς σύμβουλος της Δημοκρατίας / και ο θεράποντας γιατρός της από το Λονδίνο, διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας της Αγγλίας, επικεφαλής καθηγητής Νευρολογίας στο National Hospital for Neurology & Neurosurgery, Professor Michael G Hanna, ο οποίος είναι διεθνούς αναγνώρισης όπως έκανε παραδεκτό γεγονός και το ίδιο το δικαστήριο στην απόφασή του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,