Αποδέσμευσε κονδύλια και αποπαγοποίησε θέσεις η Επιτροπή Οικονομικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ άλλων τους Προϋπολογισμούς, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος για το 2023,  εξέτασε δύο εναρμονιστικά νομοσχέδια, αποδέσμευσε σειρά κονδυλίων και αποπαγοποίησε θέσεις προαγωγής και πρώτου διορισμού.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Χρύσης Παντελίδης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η συζήτηση των προϋπολογισμών κινήθηκε στο πλαίσιο των σημειωμάτων που τους συνόδευαν, επιλύθηκαν απορίες που είχαν μέλη της Επιτροπής και απαντήθηκαν ερωτήματα που ήγειραν και οι προϋπολογισμοί θα πάρουν την άγουσα προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τα εναρμονιστικά νομοσχέδια για τις εργασίες των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και για την Ανάκαμψη ΚΕΠΕΥ και Λοιπών Οντοτήτων υπό την Εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Παντελίδης που είχε στην ημερήσια διάταξη η Επιτροπή, ο κ. Παντελίδης διευκρίνισε ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών σε νόμους δεν είναι προαπαιτούμενη για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και απέδωσε τη σχετική αναφορά σε δημοσίευμα σε κακοδιατυπωμένη επιστολή που συνόδευε τα δύο νομοσχέδια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο REPORTER.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,