Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου 2020 της ΚΣΣΕ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές, κ. Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστή Ευσταθίου αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2020 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 27 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Γαβριέλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Έλενα Περσιάνη.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Πολωνία, η σύσταση ενός κοινού μηχανισμού μεταξύ της Συνέλευσης και της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για αντιμετώπιση περιπτώσεων παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους των κρατών-μελών, το θέμα των απειλών κατά δημοσιογράφων και εν γένει κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη, η περίπτωση των πολιτικών κρατουμένων στο Αζερμπαϊτζάν, η εμπορία προσώπων σε συνάρτηση με το μεταναστευτικό πρόβλημα και η προστασία της ελευθερίας της θρησκείας στο χώρο εργασίας. Αναμένεται, εξάλλου, να συζητηθούν ως θέματα επικαιρότητας οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή και οι συνέπειές τους για την Ευρώπη, καθώς και το ζήτημα των παραβιάσεων του κεκτημένου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Τουρκία και τρόποι επαναφοράς της χώρας στις αρχές και αξίες που πρεσβεύει ο Οργανισμός.

Τέλος, η Συνέλευση θα εκλέξει νέο Πρόεδρο του Σώματος για διετή θητεία, ενώ αναμένεται η Πρόεδρος της Γεώργιας κα Salome Zourabichvili και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. David Zalkaliani να προσφωνήσουν τη Συνέλευση, εκπροσωπώντας την τρέχουσα Προεδρία της χώρας τους στο Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,