Αντίδραση ΠΕΚ στην αναβολή ψήφισης από Βουλή του ν/σ για σφαγή αμνοεριφίων

Η Παναγροτική Ένωση Κύπρου σε ανακοίνωσή της εκφράζει έντονη πικρία και απογοήτευση για τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής να αναβάλουν την ψήφιση του τροποποιητικού νομοσχεδίου σχετικά με τη σφαγή των αμνοεριφίων για εξαγωγή στο Ισραήλ. Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται πιέζει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω τις τιμές που προσφέρονται από εμπόρους και κρεοπώλες στους ποιμνιοτρόφους.

«Αυτή η απόφαση δεν γνωρίζουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, των ποιμνιοτρόφων, των ζωεμπόρων, των κρεοπωλών;», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ενώ το αγροτικό κίνημα ομόφωνα πίεζε  την κυβέρνηση να επιταχύνει την έγκριση του νομοσχεδίου και για κατεπείγουσα κατάθεση του στη Βουλή, για άμβλυνση του προβλήματος των βοσκών, το οποίο αυξήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, κάτι που η κυβέρνηση έκανε, ήρθε η αναπάντεχη και αδικαιολόγητη απόφαση της Βουλής για αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου.

«Η αδικαιολόγητη αυτή απόφαση της Βουλής έδωσε το δικαίωμα στους εμπόρους και κρεοπώλες να ασκούν εντονότερες πιέσεις στις τιμές αγοράς των αμνοεριφίων από τους ποιμνιοτρόφους τιμωρώντας τους μάλιστα, προσφέροντας τους ακόμα πιο χαμηλές τιμές (από τις ήδη χαμηλές και πολύ κάτω του κόστους που αγόραζαν προηγουμένως) καταρρακώνοντας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρεται.

Η ΠΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς το Δημοκρατικό Κόμμα για τη στάση που τήρησε να καταψηφίσει  το αίτημα για αναβολή που κατέθεσαν ΔΗΣΥ,  ΑΚΕΛ, Οικολόγοι, και τάχθηκε υπέρ της άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου. 

Καλεί τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να συμπορευτούν έμπρακτα με το αγροτικό κίνημα και το ΔΗΚΟ και να προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου τουλάχιστον εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,