Αναστολή των εργασιών της ελληνικής Βουλής ως ένδειξη πένθους για τη Φώφη Γεννηματά

Την αναστολή του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής των Ελλήνων για την τρέχουσα εβδομάδα σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά «επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, για αυτή την εβδομάδα, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της, και στο νομοθετικό έργο και στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

«Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, την οποία θα συναποφασίσουμε, θα αφιερωθούμε όλοι εις το να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, μιας άξιας γυναίκας, μιας αφοσιωμένης μητέρας, μιας αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού, που παρά την τεράστια δοκιμασία υγείας, που αντιμετώπιζε, μιας πολιτικού, τολμώ να πω, που μέχρι την τελευταία στιγμή, στα μάτια όλων μας, και αυτό δεν είναι οξύμωρο, ήταν φέρελπις», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, τους συναδέλφους της, εκ μέρους όλης της Βουλής, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και είμαι βέβαιος πως στην Ολομέλεια που θα διοργανώσουμε συνεδρίαση για να τιμηθεί η μνήμη της και όχι μόνο λόγοις αλλά η Βουλή θα τιμήσει τη μνήμη της και έργω, θα αναδειχθεί όλη η πορεία της στο δημόσιο βίο, όλη η προσπάθεια της για τον κοινοβουλευτισμό, για τη βελτίωση της ζωής του ελληνικού λαού, και όλη εκείνη η αφοσίωσή της στα δημόσια πράγματα και στη δημόσια προσφορά», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«[Η] μνήμη της και η παρακαταθήκη της, τη διατηρούν ως φέρελπι στα δικά μου και είμαι βέβαιος και στα δικά σας μάτια, γιατί τη σκυτάλη που θα πάρουμε από τους αγώνες της και τις φιλοδοξίες της για τη δημόσια προκοπή, θα τη μετατρέψουμε σε αυτό που και η ίδια ονειρευόταν, ώστε τις δικές της ελπίδες και προσδοκίες να μπορέσουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα», κατέληξε ο ίδιος.

Εν συνεχεία, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής άφησαν, λουλούδια στο έδρανό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,