Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου, αναφορικά με την εκστρατεία «Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ψήφιζαν τα παιδιά»

To δικαίωμα ψήφου δεν είναι μόνο ένα ακόμα πολιτικό δικαίωμα, αλλά αποτελεί, το κατ’ εξοχήν μέσο έκφρασης της φωνής του πολίτη. Τα παιδιά, λόγω ηλικίας, είναι μια μερίδα πολιτών που απουσιάζουν από τη διαδικασία αυτή. Η απουσία τους δεν επιτρέπει στη δική τους φωνή να ακουστεί, ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών, και που τα αφορούν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, είναι σχεδιασμένες στις ανάγκες των ενηλίκων και στη βάση της δικής τους αντίληψης για το τι είναι το «καλό τους».

Το τραγούδι «Χρωματιστά» σε στίχους Σταύρου Σταύρου, μουσική Ανδρέα Λάμπρου και ερμηνεία του Κώστα Χατζή, αποτέλεσε την αφορμή για την καινούρια εκστρατεία με θέμα «Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ψήφιζαν τα παιδιά». Τα παιδιά ζωγράφισαν σχέδια γεμάτα χρώματα, όνειρα και ανάγκες. Ανάγκη να ακούσουμε πώς θα ήθελαν να είναι αυτός ο κόσμος στον οποίον ζουν και που δεν τους επιτρέπει να ασκήσουν το δικαίωμά τους να τον συνδιαμορφώσουν.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της προεκλογικής περιόδου για την προώθηση του βιντεοκλίπ με τις ζωγραφιές των παιδιών. Στόχος της δράσης η ευαισθητοποίηση των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών για την ανάγκη συμπερίληψης στις πολιτικές τους εξαγγελίες και τα προεκλογικά προγράμματα σχεδίων δράσης και πολιτικών για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση των ψηφοφόρων σε σχέση με τις επιλογές τους έναντι ζητημάτων που αφορούν στα δικαιώματα του παιδιού. Γιατί τα παιδιά απουσιάζουν από την κάλπη, αλλά δεν πρέπει να απουσιάζουν από τις αποφάσεις μας!

Ευχαριστώ θερμά τον στιχουργό Σταύρο Σταύρου για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση και μέσα από τα έργα τους χρωμάτισαν τις διακηρύξεις των ενηλίκων με τα δικαιώματα των παιδιών. Ευχαριστώ θερμά και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αγαστή συνεργασία.

Για το βιντεοκλίπ της εκστρατείας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/oxsHU_W_a6A

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,