Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας για την τουρκική εισβολή

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας καταδικάζει την παράνομη εισβολή και για 49 πλέον χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου από την Τουρκία. Η Τουρκία συνεχίζει για μισό σχεδόν αιώνα να παραβιάζει ανενόχλητη τους κανόνες διεθνούς δικαίου, τις θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και κάθε ανθρώπινο δικαίωμα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ο δικηγορικός κόσμος της Λευκωσίας δεν θα γίνει αρωγός ούτε θα αποδεχθεί ποτέ την καταπάτηση από οποιονδήποτε των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού. Τουναντίον, ως Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας θεωρούμε χρέος και καθήκον μας, όντες λειτουργοί της Δικαιοσύνης και πρεσβευτές του δικαίου, να διατρανώνουμε σε κάθε ευκαιρία πως το δικαίωμα της ελευθερίας των Ελλήνων της Κύπρου δεν δύναται να επιδέχεται σε καμία περίπτωση περιορισμού, καθιστώντας – χωρίς υπεκφυγές – την απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας εδαφών, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, σε συνδυασμό με την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, το μόνο δίκαιο σύμπλεγμα επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

Ως εκ τούτου, καλούμε:

Τον διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει τις αρχές του διεθνούς δικαίου και στην Κύπρο.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει τις αναγκαίες κυρώσεις κατά της Τουρκίας έως ότου αποχωρήσει από την Κύπρο και να διακόψει άμεσα κάθε διαβούλευση όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. μέχρις ότου αποχωρήσει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης και έποικος από τις κατεχόμενες μας περιοχές.
Τον πολιτισμένο κόσμο να σταθεί συμπαραστάτης μας για επιβολή του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.
Την Κυπριακή Κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της στους διεθνείς Οργανισμούς και μεγάλες δυνάμεις για επιβολή νομικών και άλλων κυρώσεων στην Τουρκία καθώς επίσης και στην λήψη των αναγκαίων νομοθετικών και άλλων μέτρων για διώξεις των σφετεριστών των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και των συνεργών τους στις ελεύθερες περιοχές.
Είναι καιρός, οι διεθνείς μας εταίροι και οι συμμάχοι μας να αφουγκραστούν τον πόνο του Κυπριακού Ελληνισμού, ως πράττουν σε άλλες πανομοιότυπες περιπτώσεις, μέχρι να επικρατήσει και να κυριεύσει το Δίκαιο στα χώματα της κατεχόμενης, από τον τούρκο εισβολέα, πατρίδας μας.
Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: