Ανακοίνωση Δ.Σ. Κερύνειας-Κτιριακές εγκαταστάσεις Δικαστηρίων Λευκωσίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερύνειας επιθυμεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και τη απογοήτευση του για την διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας-Κερύνειας και των Ειδικών Δικαστηρίων, η απαράδεκτη κατάσταση των οποίων ταλαιπωρεί καθημερινά τόσο τους δικηγόρους, όσο και τους Δικαστές και υπαλλήλους της Δικαστικής Υπηρεσίας αλλά και τους πολίτες τους ίδιους.
Η πληθώρα προβλημάτων που απορρέουν από τις απαρχαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις των Δικαστηρίων της Λευκωσίας, πέραν από την μεγάλη ταλαιπωρία που προκαλούν, θέτουν πολλές φορές σε κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία των μελών μας καθώς και των πολιτών που τα επισκέπτονται και θα πρέπει οι αρμόδιοι επιτέλους να λύσουν οριστικά το ζήτημα, που αγγίζει την ίδια την ποιότητα της δικαιοσύνης του κράτους μας.
Ο κατακερματισμός των δικαστηρίων της Λευκωσίας και οι συνεχείς μεταστεγάσεις Δικαστηρίων σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς μάλιστα καμία διαβούλευση με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, εντείνει παρά να επιλύει τα χρονίζοντα προβλήματα.
Με τα ανωτέρω υπόψη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερύνειας, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οποίου εξασκούν το λειτούργημα μας από την Λευκωσία, στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας/Nicosia Bar Association στις 17/02/2022 στις 10:00 π.μ. στο χώρο μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,