Διήμερο εκδηλώσεων για τα παιδιά των κρατουμένων στο γήπεδο των Φυλακών – Φωτογραφίες

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού της στόχου  για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων με τα παιδιά τους, καθώς και την ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στις Φυλακές  δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις στο γήπεδο των Φυλακών, μεταξύ 28 – 29 Ιουλίου, 2020.

Διαβάστε επίσης: Στον ‘παιχνιδότοπο’ των Κεντρικών Φυλακών η Υπουργός Δικαιοσύνης – Δείτε τη φωτογραφία

Μετά την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία οι κρατούμενοι επέδειξαν πλήρη και συνετή συνεργασία με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση έδωσε στους κρατούμενους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς και επικοινωνίας μαζί με τα παιδιά τους, και στα παιδιά να έχουν προσωπικές στιγμές μαζί με τους γονείς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση διοργάνωσε δύο παιδικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι κρατούμενοι πέρασαν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε φουσκωτά, να χορέψουν, να γυμναστούν με παιδική ζούμπα, να φάνε μαζί και να διασκεδάσουν, με face painting, mini ποδόσφαιρο και ομάδα ταχυδακτυλουργών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Διεύθυνση πρόσφερε δώρα σε όλα τα παιδιά των έγκλειστων γονέων, τα οποία έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους.

Ως Διεύθυνση θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένειά τους, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης τους, έχοντας δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν και τους στηρίζουν, ώστε να επανενταχθούν ομαλότερα στην κοινωνία.

Ενέργειες όπως η πιο πάνω εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των δέκα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους.  

Η Διεύθυνση επιθυμεί να εκφράσει για ακόμα μία φορά τις θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό και τους κρατούμενους για τον επαγγελματισμό και την συμμόρφωσή τους στα μέτρα που λαμβάνει το Τμήμα λόγω της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Aνακοίνωση Τμήματος Φυλακών

Print Friendly, PDF & Email