Χρηματοοικονομικός Επίτροπος: Νέα ευκαιρία για επιλέξιμους δανειολήπτες για το ΕΣΤΙΑ

Άλλη μια ευκαιρία στους επιλέξιμους δανειολήπτες για το σχέδιο Εστία δίνουν οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, καλώντας τους επιλέξιμους δανειολήπτες να υποβάλουν αίτηση στο σχέδιο χωρίς καθυστέρηση.

«Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών για το Σχέδιο Εστία, δίδουν ακόμα μια ευκαιρία στους δανειολήπτες – καταναλωτές, οι οποίοι είναι δικαιούχοι ένταξης στο Σχέδιο, να υποβάλουν αίτηση (μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020), και όσοι έχουν υποβάλει ασυμπλήρωτες αιτήσεις να συλλέξουν και να καταθέσουν στις Τράπεζες όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, ούτως ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η αίτησή τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Παύλος Ιωάννου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η επέκταση της προθεσμίας προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, μέχρι τέλους Ιουλίου 2020, αποτελεί, προφανώς, ικανοποίηση των αναγκαιοτήτων που προκάλεσε η αναστολή πολλών δραστηριοτήτων, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του κράτους και της κοινωνίας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Από την άποψη αυτή, συνιστά μια πολύ λογική ενέργεια, η οποία ευελπιστούμε ότι, αξιοποιούμενη από τους δανειολήπτες, θα αποβεί και εξίσου αποτελεσματική», συμπληρώνει.

Λέγοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού, δυστυχώς, έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου διεθνή οικονομική κρίση, μεγάλης έκτασης και βάθους, ο κ. Ιωάννου προσθέτει ότι «η δημιουργία δυνατότητας υποβολής νέων αιτήσεων για ένταξη στο Σχέδιο, προσφέρει προοπτική θωράκισης σε δανειολήπτες με κύρια κατοικία και άλλα χαρακτηριστικά που συνάδουν με τις προϋποθέσεις του Σχεδίου Εστία, από τις επιπτώσεις που μόλις ανέφερα. Οι εν λόγω προοπτικές θωράκισης θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως».

«Είναι στρατηγικής σημασίας επιλογή κάθε εντάξιμου δανειολήπτη με ενυπόθηκη εξασφάλιση την κυρία κατοικία του, να σπεύσει χωρίς καθυστέρηση ή ενδοιασμούς να αξιοποιήσει τις νέες προοπτικές ένταξης στο Σχέδιο Εστία», λέει ο κ. Ιωάννου καλώντας «κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο Σχέδιο Εστία, να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας τη νέα ευκαιρία που διαμόρφωσαν οι πρόσφατες εξαγγελίες, για το Σχέδιο Εστία, του Υπουργού Οικονομικών».

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,