Αυστηρές νομοθεσίες για προστασία του περιβάλλοντος, πρότεινε στην ΚΣΣΕ ο Κωστής Ευσταθίου

Τη σημασία έγκαιρης παρέμβασης και θέσπισης από τα εθνικά κοινοβούλια αυστηρότερων νομοθεσιών και πολιτικών για προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου σε ομιλία του για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και την κατοχύρωση του δικαιώματος σε ένα υγιές περιβάλλον, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Ευσταθίου είπε ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν από τη μη λήψη άμεσων συλλογικών και ατομικών μέτρων για την άμβλυνση του προβλήματος.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικοί φορείς, πρέπει να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη, εναρμονίζοντας τη δραστηριότητά τους με αυστηρές πολιτικές, που να εγγυώνται την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή μετάβασή τους στην πράσινη ανάπτυξη.

Ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς διασφαλίζει ότι οι όποιες νέες ρυθμίσεις προκύψουν από τη θέσπιση νέων πρωτοκόλλων σε διεθνείς συμβάσεις, συνάδουν πλήρως με  το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν σε ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, υπογράμμισε ο Κύπριος Βουλευτής.

Ο κ. Ευσταθίου χαιρέτησε επίσης την υιοθέτηση του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν παράλληλα πρόσθετες ρυθμίσεις, που να επεκτείνονται στις υποχρεώσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις σχετικές πρόνοιες της Σύμβασης και του Πρωτοκόλλου.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,