Αέρας ελευθερίας για 46 ελαφροποινίτες ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Philenews, 46 κατάδικοι επιστρέφουν στην κοινωνία καθώς αποφυλακίζονται με προεδρική χάρη ενόψει Δεκαπενταύγουστου. 

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών ετοίμασε κατάλογο με 46 ελαφροποινίτες, oι οποίοι έχουν εκτίσει το ήμισυ της ποινής τους και θ’ αποφυλακίζονταν μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Η διευθύντρια των Φυλακών, κ. Άννα Αριστοτέλους, ανέφερε στο Philenews ότι οι 46 κρατούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή κάτω των δύο ετών και μεταξύ τους δεν περιλαμβάνονται άτομα που καταδικάστηκαν για φόνο, ανθρωποκτονία, απόπειρα φόνου, εμπόριο ναρκωτικών ή σεξουαλικά αδικήματα. Όπως εξήγησε, μόνο οι 13 από αυτούς βρίσκονται στην κλειστή φυλακή, οι εννέα εκτίουν ποινή στο σπίτι τους με ηλεκτρινικό βραχιόλι και οι άλλοι τρείς εκτίουν την ποινή τους στην ανοικτή φυλακή.

Yπενθυμίζουμε ότι στις φυλακές υπάρχει υπερπληθυσμός και οι αρμόδιοι φορείς επεξεργάζονται εναλλακτικές ποινές για επίλυση του προβλήματος, όπως το να επεκταθεί ο θεσμός της προσφοράς κοινωνικής εργασίας για μη σοβαρά αδικήματα, η έκτιση ποινής στο σπίτι όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και η αποποινικοποίηση κάποιων αδικημάτων που σχετίζονται με χρηματικές οφειλές.

Διαβάστε επίσης: Υπο τη μελέτη του Υπουργείου Δικαιοσύνης οι εναλλακτικές ποινές και τα κίνητρα για εργοδότηση αποφυλακισθεντων

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,